Spýtali sme sa Majstrov, kategória Latte Art

6

Na prelome januára a februára 2015 sa konali Majstrovstvá Slovenska Barista (2015), a to v kategóriách Barista, Latte Art a Cup Tasters. Majstrovstvá boli organizované Slovak Coffee Association a koordinátorom SCAE pre Slovensko. Aj napriek tomu, že štatisticky mali navrch muži (Zloženie súťažiacich Barista 2015), dva majstrovské tituly patria ženám. Majstrov Slovenska v každej súťažnej kategórii sme sa spýtali pár otázok. V kategórii Latte Art sa majsterkou Slovenska stala Lucia Ondrušková.

Daniel: Pocity po vyhlásení oficiálnych výsledkov, a teda oboznámení sa, že si majster/ka Slovenska?

Lucia: Pre mňa to bol jeden z najkrajších pocitov aký som v živote mohla zažiť. Ten moment, kedy mi Jirko Matoušek zdvihol ruku, si budem pamätať do konca života.

Daniel: Ako sa kreslilo latte art s partnerským mliekom Rajo Barista?

Lucia: S týmto mliekom sa mi výborne vylievali vzory a myslím si, že to patrične ohodnotila aj porota.

Daniel: Ako hodnotíš celý priebeh majstrovstiev?

Lucia: Veľmi pozitívne, som rada, že sa našli ľudia ako Jirko a Stano, ktorí zorganizovali pre baristov tieto majstrovstvá.

 Daniel: Čo hovoríš na porotu a súperov vo svojej kategórii?

Lucia: Porota bola podľa mňa veľmi milá a priateľská. Veľmi ma potešilo, že na konci boli ochotní prekonzultovať s každým súťažiacim jeho chyby a poradili čo by bolo vhodné zlepšiť. Čo sa týka súperov, tak si myslím, že to bolo veľmi vyrovnané, keďže bolo dosť lattieristov, ktorí predviedli pekné vystúpenie.

 Daniel: Skúsiš slovenské majstrovstvá aj o rok?

Lucia: Určite áno, keďže majstrovstvá sú vrcholným podujatím na Slovensku a stretnú sa tam ľudia, ktorí milujú kávu.

 Daniel: Vnímaš kávovú scénu na Slovensku?

Lucia: Vnímam kávovú scénu na Slovensku z pohľadu človeka, ktorý žije pre kávu. Rada objavujem a spoznávam nové kaviarne a ochutnávam nové zaujímavé chute kávového sveta.

 Krátko o Lucii Ondruškovej

Pochádzam z malej dedinky Jalšové blízko Piešťan. Baristike sa venujem rok a som nadšená keď môžem pracovať s kávou. Veľmi rada sa akokoľvek zdokonaľujem v kávovej oblasti. Pracujem v Piešťanoch v kaviarni Glacio. Keďže mám rada pripravujem cappuccino technikou latte art, tak samozrejme mojím najobľúbenejším kávovým nápojom je cappuccino, ale nikdy neodmietnem ani dobre pripravenú írsku kávu. Chuťový profil, ktorý mi vyhovuje je orieškovo-čokoládový keďže je perfektný v spojení s mliekom v cappuccine.

Autor: Daniel Dudinský

Zdroj: SCA

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s